WizzAir се връща на пазара на вътрешни полети в България

Нискоразходната авиокомпания обяви полети до Варна и Катания от 2017

Джордж Михалопулос, търговски  директор на Wizz Air. София, 16 септември 2016. Снимка: Bloomnerg TV Bulgaria Джордж Михалопулос, търговски директор на Wizz Air. София, 16 септември 2016. Снимка: Bloomnerg TV Bulgaria

Нискоразходната авиокомпания WizzAir ще лети ежедневно до Варна от 2017, съобщи търговският директор Джордж Михалопулос, с което започва пряка конкуренция с националния превозвач България Ер, която има по 3 ежедневни полета по същата дестинация. С ниската цена, която предлага в момента, авиокомпанията се конкурира пряко и с компаниите от наземния транспорт по този маршрут - влакове и автобуси.

Пред пресата в София на 16 септември 2016 Михалопулос обяви още една нова дестинация от София до Катания, на о-в Сицилия. И двата нови маршрута тръгват от 26 март 2017 и билетите са вече в продажба, показва сайтът на авиокомпанията.

WizzAir повиши прогнозата си за ръст на продажбите на билети в България до 2,7 млн. и определи като най-важни за нея дестинации Париж, Лондон и Айндхофен. Михалопулос каза още, че екипът му работи по „всички възможности за България” и региона. Компанията увеличава капацитета си за България с 42%. От декември 2016 базира в България 7 самолета – четири А320 и три А321.

Новият А321 е самолет, който „ще промени правилата на играта” с 10-15% понижение на разходите, каза Михалопулос.

Догодина в България авиокомпанията ще лети до три летища – София, Варна и само от Бургас полетите ще са сезонни. Компанията летеше София-Варна до 2010.

Вчера /15 септ. 2016/ изпълнителният директор Йозеф Варади обяви в Будапеща разширението на програмата за унгарската столица, където броят на дестинациите на авиокомпанията се увеличава до 58.

„Индустрията е в добра форма. Пазарната среда прави добра услуга на превозвачите”, каза Варади за Bloomberg.

„Ултралоукост не означава непременно, че е зле за потребителя”, каза Варади. „Става дума за пътуваш смарт и ефективно”.

Последни новини
Още от Новини