Бъдещ хотел на IHG в Пловдив вече прави записвания

InterContinental Group - с нов хотел в България през октомври

Ричард Соломонс, главен изпълнителен директор на InterContinental Hotels Group PLC. Снимка: Simon Dawson/Bloomberg Ричард Соломонс, главен изпълнителен директор на InterContinental Hotels Group PLC. Снимка: Simon Dawson/Bloomberg

InterContinental Hotels Group (IHG) вече прави онлайн записвания за новия хотел в Пловдив, който ще отвори врати през октомври.

Водещият хотелски оператор заяви, че открива четири хотела в Източна Европа през следващите месеци, като се подготвя отварянето на още 46 хотела през следващите пет години.

През октомври отваря врати хотелът на веригата в Пловдив, като ще бъде част от първата вълна новооткрити хотели на IHG в „ключови културни и бизнес дестинации“ в България, Полша и Азербайджан, уточняват от компанията. През септември ще бъдат открити хотелите в Полша и Азербайджан. Намеренията на водещата хотелиерска верига са отражение на експанзивната политика на компанията в региона.

„На лице е силен апетит към качествени имоти в региона, а на хотелите се гледа като на висок клас активи, които привличат външни инвестиции, както и подкрепата на местните правителства за развитие“. Това заяви Робърт Шепърд, директор развитие за Европа, IHG. “Успехът на нашата стратегия за Източна Европа се основава на растящите вътрешни пътувания, както и на устойчивото търсене от страна на клиентите от Западна Европа, които са привлечени от нови дестинации и преживявания на ниски цени. Нашите намерения за развитие в региона са дългосрочни. Действията ни са насочени към посрещане на нуждите на потребителите чрез разширяване на портфолиото на бранда“.

Разрастването на веригата IHG в Източна Европа ще бъде чрез брандовете от среден клас Holiday Inn и Holiday Inn Express, въпреки че най-бързо растящият сегмент, бутиковият, също ще бъде представен в региона, заявяват от компанията.

Последни новини
Още от Новини