2017 започва строежа на 35 хиляди квадратни метра офиси

Стартира втората фаза в изграждането на Sofia Airport Centеr

Снимка: Velko Angelov/Bloomberg Снимка: Velko Angelov/Bloomberg

Revetas стартира втора фаза на логистичния и офис комплекс в района на Летище „София” - Sofia Airport Center (SAC) - в началото на 2017 г. Това съобщи по време на пресконференция главният изпълнителен директор на новия собственик на  SAC – британския инвестиционен фонд Revetas Capital, Ерик Асимакопулос, цитиран от Investor.bg. 

Във втората фаза на SAC се предвижда строителството на около 35 хил. кв.м офис площи, обясни Асимакопулос. Целият капацитет на проекта е за реализация на общо около 80 хил. кв.м офиси.

Размерът на общата инвестиция в следващите 2-3 фази от проекта се оценява от инвестиционния фонд на около 150 млн. евро, посочи той.

Асимакопулос представи и обновения мол City Center Sofia, който вече се казва Park Center – бранд на инвестиционния фонд, който обединява общо 16 търговски центъра в Централна и Източна Европа. Молът официално отваря с новия си облик от утре, 17 септември (Деня на София). Общата инвестиция на компанията в проекта е над 50 млн. евро, като само в ремонтите са вложени 6-8 млн. евро.

Заетостта на търговския център в момента е около 90%, каза още Ерик Асимакопулос. Очакванията са до края на годината тя да достигне 96%, тъй като се водят преговори с още наематели.

До края на годината в мола ще има нов ресторант с тераса, фитнес, детски кът и специален кът за тийнейджъри с повече игри, допълни управителят на мола Моника Григорова.

Асимакопулос обясни, че стратегията на фонда за инвестиции в България и в целия регион на Централна и Източна Европа е дългосрочна – за период 5-15 години. Компанията има интерес към качествени активи с отлично местоположение. 

Последни новини
Още от Новини