TomTom стартира трафик услуги за България и Индия

Ще следим трафика в реално време

Корин Вигрьо, съосновател на Tomtom NV. Снимка: Krisztian Bocsi/Bloomberg Корин Вигрьо, съосновател на Tomtom NV. Снимка: Krisztian Bocsi/Bloomberg

TomTom обяви старта на трафик услугите си в реално време за България и Индия. Така компанията разширява глобалния си обхват до 52 държави. Това съобщиха нейни представители на пресконференция днес (15 септември) в Париж.

„Задръстванията остават основен проблем за много държави по света. Индия и България не са изключение“, каза Ралф-Петер Шефер, директор „Трафик и пътна информация“ за TomTom. „Нашата цел е да предоставяме непрекъснато информация за трафика и възможностите на водачите, бизнеса и правителствата да управляват по-добре потока на пътното движение. Така ще се увеличи безопасността по пътищата и ще се намали замърсяването на околната среда“.

"Българската столица София, въпреки последните програми за модернизация, целящи да се справят с претоварването на трафика, страда от значителни задръствания и прекомерно високи нива на замърсяването на въздуха", заявяват от TomTom.

Условията на движение в Индия са сред най-лошите в света, допълват от компанията. „В Ню Делхи, столица на Индия, честотата на пътните катастрофи е 40 пъти по-висока в сравнение с Лондон, столицата на Великобритания“.

Чрез разширяването на своята информационна трафик услуга към двете държави TomTom ще достигне до още 1,3 милиарда души. 

Последни новини
Още от Новини