Продажбите на Ikea растат

Компанията отваря магазин и в съседна Сърбия

Най-голямата верига мебелни магазини в световен мащаб – Ikea Group – отчете ръст на годишните продажби в размер на 7,1%, отчасти движен от растежа в Китай, предаде Bloomberg.

Приходите бележат ръст до 34,2 млрд. евро през 12-те месеца до август, написаха в съобщение от компанията днес, 13 септември. Изключвайки ефектите от валутните курсове, продажбите растат със 7,9%. Сравнимите продажби от своя страна нарастват с 4,8%.

„Китай остава един от най-бързо растящите пазари за Ikea Group, заедно с Австралия, Канада и Полша. Германия задържа позицията си на най-голям пазар, следван отблизо от САЩ и с нова година на рекорден ръст. Разширяването също продължава по план, като очакваме да отворим първите си магазини в Индия и Сърбия през следващата година“, пишат от компанията в съобщението.

С това Ikea Group потвърди плановете си да отвори магазин в западната ни съседка, след като компанията вече разполага с такъв у нас – в столицата София. Друга важна стъпка за компанията ще е навлизането на един от най-бързо развиващите се пазари в света – Индия. Въпреки ниското си ниво на развитие, индийската икономика расте бързо, а освен това е и една от най-големите в света.

Целта пред Ikea Group е компанията да реализира приходи от 50 млрд. евро до 2020 и затова ще отваря нови магазини и ще увеличава онлайн предложенията си. В момента компанията работи в 28 страни и разполага с 340 магазина. За последните 12 месеца бяха отворени 12 нови магазина. Освен това компанията се радва на 783 млн. посещения в магазините си.

Последни новини
Още от Новини