Горанов: Има доста съмнения за нередности в сделката с конюшните

Сделката се проверява от СГП

Владислав Горанов, министър на финансите, по време на откриване на участък от Околовръстен път в София. 13 септемврир 2016. Снимка: Bulgaria ON AIR Владислав Горанов, министър на финансите, по време на откриване на участък от Околовръстен път в София. 13 септемврир 2016. Снимка: Bulgaria ON AIR

Има „силни съмнения” дали сделката с имота в центъра на София, бившите царски конюшни. Това заяви финансовият министър Владислав Горанов журналисти по време на откриване на новата част от Околовръстно шосе в столицата. 

„От гледна точка на защита на държавния интерес има доста съмнения, че има нередности”, коментира той, цитиран от Bulgaria On Air.

Министърът на финансите каза още, че „не е най-добрия коментатор” по въпроса и „най-компетентни са регионалният министър, Областната управа на София и Прокуратурата”.

„Ако би трябвало да се вземе по-висока цена или ако това показват оценките, то фискът е ощетен”, каза Горанов.

Според него сделката ще се оспорва „с претенция за нищожност”.

Държавният дял от бившите царски конюшни бе продаден за 650 хил. лв. в сделка, подписана от областния управител на София Веселин Пенев, след което той подаде оставка.

По случая започна проверка на Софийската градска прокуратура след сигнал на депутата Жельо Бойчев и лидера на столичната структура на БСП Калоян Паргов.

Последни новини
Още от Новини