Британското правителство призовано да подкрепи предприемачеството

Саймън Белшъм, изпълнителен директор на Notonthehighstreet, дискутира бизнеса на компанията след Brexit.

Саймън Белшам, изпълнителен директор на Notonthehighstreet Enterprises ООД, говори на конференция на Седмица на Търговията в Лондон, 16.03.2016/Снимка: Luke MacGregor/Bloomberg Саймън Белшам, изпълнителен директор на Notonthehighstreet Enterprises ООД, говори на конференция на Седмица на Търговията в Лондон, 16.03.2016/Снимка: Luke MacGregor/Bloomberg

В разговора с Марк Бартън в лондонското студио на Bloomberg, Белшъм каза че с изключение на слабия спад в самия ден на референдума за Brexit, бизнесът на компанията, която ръководи се развива по план и вижда добри възможности за износ, поради слабия паунд. 

Notonthehighstreet е платформа, която използва технология, свързваща пет хиляди новосъздадени независими бизнеса във Великобритания с клиенти по целия свят. Миналата година е доставила продукти до над 150 страни в света.  Предоставя услуги за онлайн пазаруване, като продава картини, мебели, канцеларски материали, дрехи, бижута, осветителни тела и кухненски аксесоари. 

На въпроса на Бартън, какво е посланието му към финансовия министър на Великобритания Филип Хамънд, по повод предстоящото му изявление за промени в бюджета насрочено за 23 ноември, Белшъм каза: " Моето послание към Филип е да подкрепи възхода на предприемачите в тази страна." Според него броят на самонаетите във Великобритания е достигнал най-високото си ниво от 40 години насам.  Компанията на Белшъм дава възможност за хората, които имат свой бизнес да се свързват в платформи като Notonthehighstreet и да контролират съдбата си. Чрез това те получават възможност да намалят неравенството в доходите в страната,  да изградят бизнес на местно ниво, да създават умения и работни места в цяла Великобритания.

Чуйте повече във видеото:

 

Последни новини
Още от Новини