Лондон води в индекса Градове на възможностите на Pricewaterhouse Coopers

Проучване на Pricewaterhouse Coopers оценява най-големите градове в света по различни показатели

На преден план сградата известна в Лондон като "The Gherkin",  на фона на кулите на "Canary Wharf" бизнес квартала в Лондон, 12.07.2012/Снимка: Jason Alden/Bloomberg На преден план сградата известна в Лондон като "The Gherkin", на фона на кулите на "Canary Wharf" бизнес квартала в Лондон, 12.07.2012/Снимка: Jason Alden/Bloomberg

Лондон отново излезе на върха в индекса "Градове на Възможностите" на PricewaterhouseCoopers, който измерва различни фактори, сред които и лесно правене на бизнес в тези градове. Няколко азиатски градове и Ню Йорк също попадат сред първите 10, като добри. Хонконг и Сидни са на девето и десето място, респективно. За разлика от други проучвания, които измерват конкурентоспособността на най-големите градове в света, PWC оценява също и т.н. тяхно обществено и икономическо здраве. 

Сингапур е получил наистина висока оценка на своята технологична и икономическа подготвеност – неща като интернет скорост, интернет достъп. Има и високи оценки по отношение на транспорта, инфраструктурата, лесно развиване на бизнес. Да не забравяме ниските данъци. Малко градове могат да се конкурират със Сингапур що се отнася до данъци. Например корпоративния данък е 17% в сравнение с 35% корпоративна данъчна ставка в САЩ. 

Авторите на доклада, PWC , уточняват, че данните са събрани преди вота за Brexit.

Чуйте повече във видеото от Назрин Сериa от Bloomberg:

 

Последни новини
Още от Новини