Албена отчита туристически ръст 12%

Сезонът догодина се очертава добър, ако статуквото в международната обстановка се запази

Снимка: Velko Angelov/Bloomberg Снимка: Velko Angelov/Bloomberg

Увеличеният брой на туристите в България тази година се потвърждава от резултатите на курорта "Албена". По данни на директора на "Албена" АД Маргарита Тодорова, отчетеният ръст на чуждестранните туристи е съществен, като от Германия завишението в посещенията е в размер на 27% в сравнение с миналата година, а туристите от Източна Европа са с 20 на сто повече. Белгийските летовници са отбелязали ръст в размер на 18%, а скандинавците - 6%, пише Investor.bg.

Тодорова заяви, че общият отбелязан ръст на реализираните нощувки от началото на годината е 12%.

През следващия сезон, записванията, който вече започнаха, чадърите и шезлонгите ще се включват в цената на всички хотели, каза още Тодорова.

Тя информира, че от догодина в "Албена" започва поетапното изпълнение на екологична програма с въвеждането на електротранспорт, на зъбчата железница, която ще свързва двете зони на курорта, с преработката на хранителните отпадъци в ресторантите и други.

Почивките за следващия сезон ще поскъпнат с 3-5 на сто, с което се отчита екологичният принос на всеки турист, посочи търговският директор.

Всички туроператори партньори на "Албена" АД, между които и "Томас Кук", разширяват програмите си за догодина, съобщи още Тодорова. По думите й перспективите за следващия туристически сезон в едноименния черноморски комплекс са добри, ако статуквото в международната обстановка се запази.

Последни новини
Още от Новини