Политическата безизходица в Испания създава объркване и промяна

Ана Паласио, основател на Palaccio y Asociados, за политическата ситуация в Испания 02.09.2016

Ана Паласио, основател на Palaccio y Asociados в Чернобио, Италия Ана Паласио, основател на Palaccio y Asociados в Чернобио, Италия

Ана Паласио, основател на Palaccio y Asociados и бивш външен министър на Испания, дискутира политическата прогноза за страната и защо вижда глобалната политика в период на поврат. Според нея политиката, не само в Испания, а като цяло в Европа и света – преминава през преходен период, през недоволство, през обърканост. Този феномен на объркване, на промяна, се изразява по различни начини.

Паласио смята, че в Испания промяната има  по-разумно развитие, отколкото повечето хора биха очаквали преди година-година и половина,  но когато се посочва Испания като феномен, трябва да се разглежда в контекста на това, което се случва на различни места – от Brexit до разрастването на популизма, до недоволството и до тръмпизма в Съединените щати. 

Г-жа Паласио се включи от форума Амбросети в Чернобио, Италия и разговаря с Гай Джонсън в предаването “On The Move”по телевизия Bloomberg:

 

Последни новини
Още от Новини