Накъде тръгват инвестициите на Франция след оставката на Макрон

Реми Риу, гл. изп. директор на Френската агенция за развитие

Шан-е-Елизе и Триумфалната арка в Париж. 12 юли 2016. Photographer: Christophe Morin/Bloomberg Шан-е-Елизе и Триумфалната арка в Париж. 12 юли 2016. Photographer: Christophe Morin/Bloomberg

Реми Риу, гл. изп. директор на Френската агенция за развитие коментира оставката на министъра на икономиката Еманюел Макрон и Brexit от Париж, където участва в среща с работодателската организация Medef. Интервю за Каролин Конан от Bloomberg на 31 август 2016.

"Дойдох да предам много ясно послание: тръгвайте на юг. Ако имате проекти, ако искате да инвестирате, да споделите риска, ние ще бъдем там, за да ви помогнем. Ще отидем заедно в тези страни, които познаваме много добре", каза Риу.

Чуйте интервюто във видеото.

Министърът на икономиката на Франция Еманюел Макрон подаде оставка и се раздели с ментора си Франсоа Оланд, за да се готви за участие в президентските избори.

38-годишният Макрон, който помогна на Оланд да се изкачи на власт през 2012 и стана един от най-близките съветници на президента-социалист в Елисейския дворец подаде оставка във вторник, 30 август 2016.

Постът на министър на икономиката ще заеме 64-годишният Мишел Сапен, министър на финансите и дългогодишен лоялен поддръжник на Оланд.

„Стигнах до границите на системата, компромиси в последния момент, не-изрядни решения”, каза Макрон в ТВ изявление във вторник вечерта.

„Днес искам да започна нова фаза в битката.. това е изборът да съм свободен”, каза Макрон, цитиран от FT.

 

Макрон се срещна за около час с президента Оланд в 15ч. вчера и два часа по-късно потвърди оставката си, съобщи Фигаро. Той ще се посвети на своето движение „En Marche”, основано през пролетта на 2016.

Последни новини
Още от Новини