AirAsia продава лизинговата си компания

Тони Фернандес, гл. изпълнителен директор AirAsia Group

Airbus A320 на AirAsia Bhd. по време на изложението във Фарнбъро, Великобритания. 17 юли 2016. Photographer: Luke MacGregor/Bloomberg Airbus A320 на AirAsia Bhd. по време на изложението във Фарнбъро, Великобритания. 17 юли 2016. Photographer: Luke MacGregor/Bloomberg

AirAsia Bhd. очаква да продаде лизинговото си подразделение най-рано през декември, като най-големият клиент на монофюзелажните самолети на Airbus Hrpup SE цели да постигне нетна цена от 1 млрд. долара от транзакцията и да покрие дълговете, съобщи Bloomberg.

Приходите от продажбата може да се използват за намаляване на дълга или плащане на дивидент, каза изпълнителният директор на групата Тони Фернандес в интервю за Bloomberg.

Тони Фернандес, гл. изп. директор на AirAsia Bhd. /в ляво/ и Фабрис Брежие, гл. изп. директор на търговското подразделение на Airbus Group се ръкуват с модел на Airbus на авиосалона във Фарнбъро, Великобритания. 17 юли 2016. Photographer: Simon Dawson/Bloomberg

Бордът на AirAsia одобри продажбата на цялата или значителен дял от компанията, основана през 2014 като Asia Aviation Capital Ltd., каза превозвачът в съобщение в понеделник, 29 август 2016.

„Според купувача, а има огромен интерес, вероятно ще продадем всичко или може да запазим миноритарен дял за определен период и да го продадем след това”, каза Фернандес.

Чуйте цялото интервю на Тони Фернандес по телефона за Ивон Ман от студиото на Bloomberg в Хонконг на 30 август 2016.

 

Последни новини
Още от Новини