Битката за пушачите в Япония се разгорещява

Брайън Бремър, Bloomberg News

Цигари от различни брандове на Philip Morris International Inc. Илинойс, 17 април 2012. Photographer: Daniel Acker/Bloomberg Цигари от различни брандове на Philip Morris International Inc. Илинойс, 17 април 2012. Photographer: Daniel Acker/Bloomberg

Phillip Morris съобщи, че е-цигарите Marlboro бързо са събрали 3% от продажбите на тютюневи изделия в Япония. Бумът на електронни цигари бе предизвикан от iQOS, новият продукт на Phillip Morris Japan K.K. Електронното устройство бе пуснато в Токио през септември 2015, преди да излезе на националния пазар през април и въпреки високата си цена от 9980 йени, продажбите бързо поеха нагоре.

Japan Tobacco Inc. започна да продава свои електронни цигари, Ploom Tech за 4000 йени във Фукуока и по интернет през март и след това спря заявките онлайн заради вълната от поръчки.

Търсенето на електронни цигари в Япония, което е все още минимално в сравнение с традиционните цигари, расте по-бързо от очакванията на производителите, съобщава Bloomberg.

„Целта ни е Япония да привлече всеки потребител”, каза Пол Райли, президент на Phillip Morris Япония.

„Знаем, че пушенето убива. Ако имаме алтернатива, значи е доста добро основание да я приемем”.

Според Световната здравна организация от един производител в Китай през 2005, индустрията е разви до 466 бранда на пазара. Над 50 млрд. долара може да бъдат похарчени годишно за устройствата, заместващи цигарата от тютюневи листа до 2030, по данни на СЗО.

Повечето електронни продукти не са били тествани масово от независими изследователи за проверка дали вредят и дали помагат на пушачите да се откажат от цигарите.

Чуйте коментара на Брайън Бремър, Bloomberg News на 29 август 2016.

 

Последни новини
Още от Новини