Tata Communications залага на данните

Винод Кумар, управляващ директор и гл. изп. директор Tata Communications

Централата на Tata Communications Ltd. в Мумбай, Индия. 29 януари 2014.  Photographer: Dhiraj Singh/Bloomberg Централата на Tata Communications Ltd. в Мумбай, Индия. 29 януари 2014. Photographer: Dhiraj Singh/Bloomberg

Tata Communications току-що се освободи от неосновни активи за 900 млн. долара и управляващият й директор Винод Кумар търси начин да промени бизнеса на компанията от пренос на глас към пренос на данни, съобщава Bloomberg.

Кумар каза за Bloomberg в ексклузивно интервю, че компанията му вече не прави пренос на глас. Данните отчитат 78% от приходите на компанията преди лихви, данъци, обезценяване и амортизация и 56% от печалбата на компанията за първото тримесечие на финансовата 2016/17, каза Кумар.

Според него Tata Communications погрешно се възприема като фирма, занимаваща се пренос на глас, като се има предвид, че резултатите й главно са водени от данните и услугите по управление на данни. Дейността за гласов пренос се свива, въпреки че осигури кеш от 70 млн. долара. Кумар се надява това впечатление за компанията да се промени, след като сегментът за пренос на данни започне да генерира повече парични потоци. Това за пръв път стана през това тримесечие, каза Кумар.

Управляващият директор на Tata Communications каза още, че компаниите все повече искат да дигитализират платформите си и това създава възможности за компанията му. Изкуственият интелект, големите масиви данни са търсени все повече от IT директорите и компаниите. Tata Communications вложи 20 млн. долара в придобиването на миноритарен дял от Sentient Technologies, работеща в областта на изкуствения интелект.

Чуйте интервюто с Винод Кумар във видеото.

Последни новини
Още от Новини