Как да останеш богат в Европа

Какво мисли един богат тосканец за управлението на наследство

Пешеходци на Пиаца де Санта Кроче във Флоренция, Италия. 6 юли 2016. Photographer: Alessia Pierdomenico/Bloomberg Пешеходци на Пиаца де Санта Кроче във Флоренция, Италия. 6 юли 2016. Photographer: Alessia Pierdomenico/Bloomberg

Ламберто Фрескобалди е на 53г. и управлява семеен бизнес – изба в замък на 1000г. недалеч от Флоренция. Червеното вино, което фамилията прави е било доставяно за Микеланджело и папа Лъв X.

Ламберто Фрескобалди иска да запази династията, чиято история започва с търговия с вълна преди около хиляда години и чието богатство е било натрупано чрез финансиране на британската корона 200 години по-късно, съобщава Bloomberg.

„Трябва да усещате, че това, което сте наследили, всъщност не ви принадлежи”, казва Ламберто.

„Само трябва да го управлявате грижливо и да го предадете на някой друг”.

Фрескобалди са една от най-богатите фамилии в момента във Флоренция.

Ламберто Фрескобалди е президент на Marchesi de Frescobaldi Societa Agricola Srl. На снимката е в замъка си Нипозано в Италия. 6 юли 2016. hotographer: Alessia Pierdomenico/Bloomberg

Над една трета от най-богатите хора в Италия са наследили богатството си. За сравнение с САЩ те са 29%, и само 2% в Китай, показва проучване за 2014 на милиардерите в света, направено от Института Петерсън за международна икономика. Германия има най-висок дял на милиардерите-наследници – 65%.

Вижте историята на Фрескобалди в репортажа на Bloomberg.

 

Последни новини
Още от Новини