GLM иска да използва бума на електромобилите в Китай

Джие Ма, Bloomberg News

Електромобилът Tommykaira ZZ на японската GLM Co. Осака, 16 август 2016. Photographer: Kiyoshi Ota/Bloomberg Електромобилът Tommykaira ZZ на японската GLM Co. Осака, 16 август 2016. Photographer: Kiyoshi Ota/Bloomberg

GLM Co., производителят на автомобили от Япония, подкрепен от бившия главен изпълнителен директор на Sony Corp., Нобуюки Идеи, съобщи, че е близо до спечелване на първите поръчки за производство на шасита за компании, които искатда правят електромобили, съобщи Bloomberg.

Базираният в Киото автопроизводител предстои да подпише договори за доставка на автомобилни платформи за около 10 производители на коли, включително някои в Китай, каза основателят и главен изпълнителен директор на GLM Хироясу Кома в интервю, без да дава повече подробности. Компанията е в преговори и с производители в Япония и Малайзия.

„Китай е във фокуса на вниманието си, защото правителството подкрепя електромобилите”, каза 39-годишният Кома в интервю в Осака през август.

„За да станат популярни електромобилите, разчитаме на пазари като Китай, където правителството има властта да промени инфраструктурата и да поведе останалите пазари”.

Чуйте интервюто на Джие Ма от Bloomberg News за разликите между Tesla и японската GLM в коментар за Шери Ан, Bloomberg на 24 август 2016 във видеото.

 

Последни новини
Още от Новини