Volkswagen спря производството на Golf

Преговорите с доставчиците продължават в понеделник

Снимка: Krisztian Bocsi/Bloomberg Снимка: Krisztian Bocsi/Bloomberg

Volkswagen AG поднови преговорите с доставчиците, след като безпрецедентен спор спря доставките и затвори производството, съобщи Bloomberg на 22 август 2016.

Автопроизводителят изпитваше недостиг на части в 6 завода в понеделник и спря производството на Golf и Passat, каза говорител на Volkswagen. Работата по Passat спря в четвъртък, 18 август и кратката битка с доставчиците забави производството в два завода, производители на шасита.

Преговорите с доставчика на седалките и частите за трансмисията се подновяват в понеделник в края на деня, каза говорител на VW.

Подразделението на Prevent Group, Car Trim и производителят на части на скоростната кутия ES Automobilguss спряха доставките, когато Volkswagen отказа да компенсира доставчиците за спиране на договора. Производителите на части поискаха 58 млн. евро, съобщи в неделя Sueddeutsche Zeitung.

„Поне преговорите отново днес са на масата”, каза Олав Лайс, член на надзорния съвет на Volkswagen и министър на икономиката на провинция Долна Санкосия, където е базиран автопроизводителя за DeutschlandRadio, цитиран от Bloomberg.

„Няма да става въпрос за сегашните договори, които са анулирани, а вероятно за следващия месец и следващите години”.

Спирането на производството в завода на VW във Волфсбург може да струва около 100 млн. евро седмично, изчислиха анализаторите на UBS в статия във Welt.

Анулираният договор от VW засяга сделката за 500 млн. евро с Car Trim, който трябваше да стартира от догодина, каза миналата седмица източник, запознат с въпроса, цитиран от Bloomberg. Производителят на части иска VW да плати за промените, които заводът е направил, за да осигури договорените услуги.

 

Последни новини
Още от Новини