Рекорден брой китайски туристи посетиха Япония през юли

Грейс Хуанг, Bloomberg

Клиентки на магазин за козметика в Гинза, Токио. 20 април 2016. Photographer: Kiyoshi Ota/Bloomberg Клиентки на магазин за козметика в Гинза, Токио. 20 април 2016. Photographer: Kiyoshi Ota/Bloomberg

Покупателната способност на китайските туристи в Япония е толкова голяма, че се появи специална дума – бакугай, или експлозивно пазаруване.

Докато поскъпващата йена тази година заплашва да охлади ентусиазма, последните данни от Националната туристическа организация на Япония показва, че 731 000 китайски туристи са посетили страна през юли – месечен рекорд, съобщава Bloomberg.

Все повече значение за младите жени, които пътуват от Китай за Страната на изгряващото слънце са козметичните продукти, а не електроника.

„Преди китайците смятаха, че японската електроника е по-добра, но смятам, че в момента китайските продукти са хубави”, казва 36-годишната Лю И, домакиня от провинция Хубей, цитирана от Bloomberg.

„Японската козметика е много хубава”.

С нарастването на доходите в Китай, Япония може да разчита на големия си съсед да развива туристическата й индустрия, пише Bloomberg.

Чуйте коментара от Токио на Грейс Хуанг, Bloomberg на 22 август 2016 във видеото.

 

Последни новини
Още от Новини