KingSoft смята да бие Alibaba в облака

Джан Хонджан, гл. изпълнителен директор Kingsoft

Хоумпейдж на играта на KingSoft JXIII. Снимка: KingSoft в интернет. Хоумпейдж на играта на KingSoft JXIII. Снимка: KingSoft в интернет.

Китайската софтуерна компания KingSoft Corp. Ltd, чийто председател е съоснователят на Xiaomi Corp, Ли Джун, се готви за излезе рамо до рамо с Alibaba Group Holding Ltd в бързо растящия пазар на облачни услуги, съобщава Bloomberg.

Главният изпълнителен директор на Kingsoft, Джан Хонджан залага на нови дейности – от мобилните игри до облачните услуги, за да изведе компанията от червената зона на загуби. Облачните услуги особено се очаква да се развият по-бързо в близките години, докато китайските компании навлизат все по-активно в интернет и никоя от тях не може да държи монопол на пазара, каза Джан в интервю за Bloomberg.

Според Джан неговата по-малка компания може да се изправи срещу Alibaba и другите гиганти в индустрията. В последното си обобщение за тримесечието компанията посочи проучване на IDC, показващо, че KingSoft е най-бързо развиващия се играч в облачните услуги през 2015, когато утрои тази дейност.

„В гейминга, облачните видеоуслуги и здравеопазването сме лидер и затова съм доста уверен, че ще намерим мястото си и ще спечели пазарен дял, докато увеличаваме приходите си”, каза той.

„Все още сме далеч от излизането на нула, но искам да направя така, че излизането на нула да не ни е приоритет. Едва ли това е нечий приоритет в момента в Китай”.

Чуйте цялото интервю във видеото.

 

Последни новини
Още от Новини