ENI подкрепя намаляване на производството на ОПЕК

Клаудио Дескалци, гл. изпълнителен директор на ENI

Логото на ENI. Photographer: Akos Stiller/Bloomberg Логото на ENI. Photographer: Akos Stiller/Bloomberg

Иран очаква чуждестранните петролни компании да сключат сделки за 25 млрд. долара в следващите 1-2г. при условията на новия модел на договори, одобрен в началото на август, каза управляващият директор на National Iranian Oil Co., цитиран от Bloomberg.

Преговорите за потенциална сделка за замразяване на производството помогна доларът да доближи до нивото от 50 долара за барел и накара мениджърите да намалят залозите си за спад в цените най-много досега.

Организацията на страните-производителки на петрол смята да проведе неформална среща за обсъждане на пазара на Международния енергиен форум през септември в Алжир. Руският министър на енергетиката Александър Новак каза, че страната му е готова да обсъжда замразяване.

Саудитска Арабия, Иран, Ирак и Русия, която не е член произвеждат петрол на максимални нива или близки до тях.

Клаудио Дескалци, главен изпълнителен директор на ENI коментира цените на петрола и преговорите за намаляване на производството в интервю от Римини за Bloomberg TV.

Дескалци казва, че подкрепя плановете на ОПЕК да замрази производството и се надява да се постигне равновесие между предлагане и търсене до края на годината.

Чуйте интервюто във видеото.

 

Последни новини
Още от Новини