Разширението на Хийтроу и търговските връзки на Великобритания

Джон Холанд-Кей, гл. изпълнителен директор на Хийтроу

Илюстрация на предложеното разширение на летище Хийтроу в Лондон, предоставено на медиите от компанията на 30 юли 2016. Илюстрация на предложеното разширение на летище Хийтроу в Лондон, предоставено на медиите от компанията на 30 юли 2016.

Проектът за разширение на летище Хийтроу за 16 млрд. паунда частно финансиране, все още очаква одобрението на правителството на Великобритания, след като получи положителна оценка от комисията по летищата.

Кога и дали ще го получи и какви ще са ползите и предизвикателствата от разширението на транспортния хъб след Brexit - интервю на Джон Холанд-Кей, гл. изпълнителен директор на Хийтроу за Франсин Лакуа от Bloomberg на 19 август 2016.

Чуйте го във видеото.

Вижте и предишното интервю на Джон Холанд-Кей от 22 юли 2016.

Самолетите, кацащи на летище Хийтроу в британската столица ще намалят шума при кацане над главите на жителите на Западен Лондон. На пилотите е наредено да забавят момента на спускане на колесника, докато не доближат пистата, което предизвиква увеличение на шума за населението в района.

Промените няма да засегнат безопасността при кацане, каза за Ивнинг Стандарт говорител на летището на 18 август 2016. Хийтроу каза на авиокомпаниите, че колесникът може да бъде спуснат 4,6 мили от пистата, а не на 8 мили, както е практиката в момента, без никакъв риск.

Промяната е в рамките на усилията за успокояване на съпротивата на обитателите на кварталите около Хийтроу срещу строежа на трета писта, пише Таймз.

Последни новини
Още от Новини