Директорът на Cisco е доволен от напредъка на промените

Чък Робинс, гл. изп. директор на Cisco

Логото на Cisco пред седалището на компанията в Сан Хосе, Калифорния, 15/8/2016.  SystemsPhotographer: David Paul Morris/Bloomberg Логото на Cisco пред седалището на компанията в Сан Хосе, Калифорния, 15/8/2016. SystemsPhotographer: David Paul Morris/Bloomberg

Cisco няма да спре преструктурирането, след като обяви, че съкращава 5500 служители през август, за да насочи ресурсите си към по-бързо развиващи се пазари.

Директорът на Cisco Чък Робинс каза в интервю за Bloomberg, че е доволен от напредъка по прехода към повече софтуерни продукти и че потенциалните придобивания, които Cisco може да направи ще ускорят процеса.

Най-големият производител на оборудване за интернет връзка планира да намали със 7% работната си сила, съобщи компанията в сряда.

„Имаме бърза промяна в очакванията на клиентите ни. Победителите в бъдеще ще бъдат тези, които разбират тази динамика”, каза Робинс.

Чък Робинс пое компанията през юли 2015 и усилията му са насочени към възстановяване на ръста й чрез преориентиране към мрежови софтуерни продукти, продукти за сигурност и управление.

Чуйте цялото интервю на Чък Робинс за Дейвид Уестин от Bloomberg във видеото.

Вижте какви бяха намеренията на Чък Робинс в началото на 2016, по време на Световния икономически форум в Давос.

Последни новини
Още от Новини