Банките да се стягат ли за най-лошия Brexit сценарий

Андрю Грей, ръководител финансов екип Brexit в PwC, за възможните сценарии при преместването на лондонските банки:

Финансовият квартал Canary Wharf в Лондон/Снимка: Luke MacGregor/Bloomberg Финансовият квартал Canary Wharf в Лондон/Снимка: Luke MacGregor/Bloomberg

Все още не е ясно как ще изглеждат нещата в последвалия вота за Brexit период на голяма несигурност. Андрю Грей от Pricewaterhouse Coopers смята,че банките наистина трябва да се концентрират върху няколко потенциални сценарии, както и върху потенциално най-лошия сценарий, който може да се наложи да предприемат. Те трябва също да започнат да мислят и какви варианти могат да приложат по-скоро, за да се върви в конкретна посока, при положение че това се наложи.  

Според него, при преместването на хора има големи разходи, както и при установяване в нови офиси, при подготовка да се отговори на изискванията на компаниите, при набавяне на други хора с подходящи умения. Важен момент е и дали банките имат точните банкови лицензи. Всички тези процеси отнемат много време, така че банките наистина трябва да са сигурни какви варианти имат и времето, което ще отнеме, за да ги приложат на практика. 

Вижте подробности от разговора във видеото:

 

Последни новини
Още от Новини