Доверието на германските инвеститори се възстановява

Пазарът частично се е възстановил от шока след Brexit

Снимка: Jasper Juinen/Bloomberg Снимка: Jasper Juinen/Bloomberg

Пазарът частично се е възстановил от шока след Brexit, показва изследване на нагласите на анализатори и институционални инвеститори, проведено от германския Център за икономически изследвания (ZEW) в Манхайм, пише Investor.bg. 

Проучването на мнението на 214 анализатори и индустриални инвеститори показва, че политическите рискове в ЕС и извън него продължават да възпрепятстват по-оптимистичните икономически перспективи за Германия, а несигурността около устойчивостта на европейския банков сектор обаче продължава.

Инвеститорското доверие в най-голямата икономика в Европа нараства със 7,3 пункта до 0,5 пункта след спад с 26 пункта през предходния месец.

Според анализаторите  индексът, измерващ сегашните условия в Германия, също се възстановява през август. Показателят е нараснал със 7,8 пункта до 57,6 пункта. Специалистите очакваха по-скромен растеж до 50,2 пункта.  

Очакванията на финансовите експерти за развитието на конюнктурата в еврозоната се подобряват значително. Индикаторът за очакванията се повишава с 19,3 пункта до 4,6 пункта. Индикаторът за текущото положение в еврозоната се подобрява с 2,1 пункта до -10,4 пункта. 

 

 

Последни новини
Още от Новини