Главният финансов директор на RBS говори след загубата от над 1 млрд. лири

Нетните лихвени маржове ще се свият след решението на АЦБ

Royal Bank of Scotland Group Plc (RBS) отчете загуба, която се оказа по-голяма от очакваната, през второто тримесечие на 2016 заради отделени повече пари за съдебно дело, свързано с продажбата на нейни акции през 2008 г., съобщава Bloomberg.

Най-голямата държавна британска банка изнесе данни за загуба в размер на 1,08 млрд. лири (1,4 млрд. долара) спрямо печалба в размер на 280 млн. лири преди година. Това е доста повече в сравнение със средната загуба от 247 млн. лири, прогнозирана от 11 анкетирани от Bloomberg анализатори.

Загубата се дължи на съдебни и правни разходи за 1,28 млрд лири, които до голяма степен са свързани с дело относно емисията на права и с допълнителни провизии заради скандала със застраховките при плащания.

В резултат акциите на банката губят 6,46% от началото на търговската сесия днес, 5 август, към 14:35 ч., а за последните 3 дни поевтиняват с 3,34%;

Източник: Bloomberg Terminal

Вчерашното решение на Английската централна банка, на което основната лихва беше понижена до 0,25% също няма да помогне на RBS.

„Понижаването на лихвите ще свие нетния лихвен марж“, каза главният финансов директор на банката Иуън Стивънсън. Ето какво още каза той в интервю за Bloomberg:

 

Последни новини
Още от Новини