Търси се новото иновативно предприятие на годината

Конкурсът има за цел да популяризира успешните бизнес модели, основаващи се на иновациите и новите технологии

Фондация “Приложни изследвания и комуникации”, с подкрепата на Еnterprise Europe Network – България, в партньорство с Bloomberg TV България и Investor.bg, обявяват 12-ото издание на Конкурса "Иновативно предприятие на годината 2016".

В конкурса под патронажа на президента на България Росен Плевнелиев и с подкрепата на Еnterprise Europe Network – България, в партньорство с Bloomberg TV България и Investor.bg, могат да участват активни български фирми, които имат успешно разработена и внедрена иновация през последните три години. Срок за подаване на номинации по електронен път – 15 октомври 2016 до 24:00 часа.

Конкурсът има за цел да популяризира успешните български бизнес модели, основаващи се на иновациите и новите технологии. Наградата е призната и от Европейската комисия за най-добра национална практика за подкрепа на иновативното развитие. Победителите се обявяват на ежегодния Национален иновационен форум, планиран за началото на декември 2016.

Кандидатите се оценяват в категории по специална методология от експертна група и от жури според въздействието на отличените иновации.  Досега близо 70 фирми бяха отличени за своите постижения. Те получиха наградите си лично от българския президент.

„България е първата държава в ЕС, която създаде отделна оперативна програма за образование и иновации. Всички заинтересовани страни трябва да предприемат мерки в подкрепа на иновативни и конкурентоспособни образование, наука и бизнес, което да доведе до иновации, както в традиционните сектори, така и в секторите с висока добавена стойност, включително тези, които допринасят за опазването на околната среда“, заяви президентът Росен Плевнелиев при откриването на 11-ия Иновационен форум.

Фирмите участници в конкурса оценяват високо ползите от участието си.

“Полученото отличие  допринесе за самочувствието на целия ни екип и за увеличаване на авторитета ни в страната и в чужбина“, коментира д-р Лилия Желязкова, изпълнителен директор на “БалБок Инженеринг“ АД.

„За нас тази награда е наистина значимо признание за иновационната политика на А Дейта Про ООД“, казва и Антон Тодоров, мениджър „Бизнес развитие” на АИИ Дейта Процесинг.

„Тази награда ни осигури популярност. В резултат,  „Мобайл Системс“ ООД стана предпочитан работодател, “ допълва и Вела Вълкова, Мениджър онлайн канали в „Мобайл Системс“ ООД. „Успяхме да заинтригуваме и Президента, който ни спомена в интервю за германски ежедневник,“ завършва Калин Класанов, съ-основател на Роо Брандс ООД.

Подробности за конкурса:

Всички издания на Конкурса за иновативно предприятие на годината

Националният конкурс "Иновативно предприятие на годината 2016" стартира през 2004 г. Наградите се присъждат в категории според въздействието на отличените иновации като:

- Пазарно лидерство (награда за иновативен продукт, наложил се на международния пазар)

- Качество на живот (иновация, имаща потенциал или довела до подобряване качеството на живот на потребителите)

- Зелена иновация (иновация в областта на устойчивото и екологично съобразено развитие)

- Иновационен мениджмънт (съгласно международно признатите критерии на IMP³rove–European Innovation Management Academy)

- Социална иновация (нови продукт, услуга или модел, които отговарят на социални потребности и създават нови социални отношения)

- Иновация в креативните индустрии (иновации чрез дизайн, дигитални игри, архитектура и дизайн на градска среда, филмова и музикална индустрия)

- Иновативно новостартирало предприятие (до три години от създаването му)

- Иновации за развитие на таланти (Иновация за развитие на таланти - инициативи в подкрепа на развитието на човешките ресурси, млади таланти и предприемачи)

За повече информация посетете уебсайта на конкурса или ни пишете на e-mail: innoaward@online.bg, тел: 02/ 9733000 (в. 437)

Последни новини
Още от Новини