Печалбата на Procter & Gamble над очакванията

Най-големият производител на потребителски стоки с приятна изненада за инвеститорите

Печалбата на най-голямата компания за производство на потребителски стоки в света Procter & Gamble за четвъртото фискално тримесечие надхвърля очакванията на анализаторите. За трите месеца, приключили на 30 юни, тя достига 79 цента на акция при очаквани от анализаторите 74 цента на акция. По-високата печалба е факт въпреки понижението в приходите от 2,7% до $16,1 млрд.

По този начин по-малко от година след като застана под ръководството на Дейвид Тейлър, Procter & Gamble започва да регистрира печалби над очакванията, като се измества към по-малка, нискоразходна версия на гиганта от преди няколко години.

Тейлър продължи инициативата на предишния главен изпълнителен директор Лафли със свой собствен план за орязване на разходите на стойност $10 млрд. Продължава и тенденцията на свиване на продуктовото портфолио на Procter & Gamble и фокусиране върху основните марки и продукти на компанията.

Прогнозата на Procter & Gamble е компанията да отбележи ръст на приходите от 1% за текущата финансова година. По този начин те ще достигнат почти $66 млрд., като ще отговорят на средните оценки на анализаторите.

Последни новини
Още от Новини