LinkedIn пуска и видео

Опцията е пусната на 500 лидери на мнение в платформата

Снимка: David Paul Morris/Bloomberg Снимка: David Paul Morris/Bloomberg

LinkedIn реши да навлезе в света на видеото. Социалната мрежа стартира нова програма, която има за цел да позволи на членовете си да се изразяват повече чрез визуални елементи.

Компанията стартира отделно приложение за iOS, наречено Record, което позволява на хората да отговарят с 30-секундни видеа на подбрани теми, създадени от редакционния екип на LinkedIn, или да започнат своя собствена тема, пише VentureBeat.

Опцията е пусната на 500 лидери на мнение в LinkedIn, но се очаква да стане достъпна за повече потребители.

"Освен място, на което да намерите следващата си работа, LinkedIn е и място, на което да откривате информация“, заявява старши продуктовият мениджър на компанията Джаспър Шърман-Пресър. По думите му с течение на времето компанията е инвестирала значително в тази сфера с цел да помогне на потребители да си изградят репутация, споделяйки неща, които ги интересуват.

Насочването към видеото е поредната стъпка в тази посока и позволява на хората да споделят неща по-лесно без да се налага да пишат големи статуси.

Използвайки LinkedIn Record, лидерите на мнение могат да насочват към различни интересни теми, например образователните политики, технологичните нужди, изкуствения интелект и дори различни професионални съвети.

Последни новини
Още от Новини