Трейдърите убедени, че АЦБ ще понижи лихвите в четвъртък

Увеличават се залаганията за августовско понижение на лихвите от Марк Карни

Вероятността АЦБ да понижи лихвите през август, формулирана чрез суаповете на средната стойност на овърнайт лихвата на паунда Източник: Bloomberg Terminal Вероятността АЦБ да понижи лихвите през август, формулирана чрез суаповете на средната стойност на овърнайт лихвата на паунда Източник: Bloomberg Terminal

Трейдърите са почти сигурни, че Английската централна банка ще понижи основния си лихвен процент в четвъртък. Вероятността за намаляване се повиши до 100% след публикуването на данни, показващи драстично влошаване на услугите и производството.

45 от 47 икономисти, анкетирани от Bloomberg, предричат, че централната банка ще понижи основната си лихва, за да се справи с последствията от референдума за Brexit. Мнозинството от тях очаква намаление с 25 базисни пункта или 0,25%.

Мнозина също прогнозират въвеждането на пакет допълнителни мерки. Сред тях ще бъдат повишени покупки на активи, улесняване на условията по кредитиране, както и изместване напред на срока за достигане до целевата инфлация.

Последни новини
Още от Новини