Джейсън Борн е номер 1 в кината

Лентата с Мат Деймън събра 60 млн. долара за уикенд

Снимка: Jeremy Bales/Bloomberg News Снимка: Jeremy Bales/Bloomberg News

Джейсън Борн“, най-новият филм от екшън поредицата за едноименния герой, с участието на Мат Деймън, дебютира на първа позиция в боксофиса в САЩ и Канада този уикенд, събирайки 60 млн. долара от продажбата на билети за Universal Pictures, предава Bloomberg.

Деймън се завърна към своята роля на супершпионин, след като не се включи в продукцията от 2012 „Наследството на Борн“.

„Джейсън Борн“, който струва 120 млн. долара, се представи по-добре от очакваното. Прогнозата беше, че той ще събере между 51 и 58 млн. долара със своя дебют по кината, сочат данни на Box Office Mojo и Hollywood Stock Exchange.

Лентата успя да изпревари премиерите от предходните уикенди, включително „Стар Трек: Отвъд“ на Paramount Pictures и „Ловци на духове“ на Sony. Това се случва в рамките на годината, в която новите прочити на познати истории и продълженията на филмови поредици се озоваха в центъра на вниманието на Холивуд, макар и често с разочароващи резултати.

„Стар Трек: Отвъд“ остана на втора позиция този уикенд, генерирайки 24 млн. долара приходи.

“Палави момичета“, новата комедия на STX Entertainment, зае трето място в боксофиса в Северна Америка със своите 23,4 млн. долара приходи от билети, посочва ComScore.

Анимацията „Сами вкъщи“ е четвърта благодарение на приходите си от 18,2 млн. долара този уикенд, а петото място остана  за „Не гасете светлината“, който събра 10,8 млн. долара.

Дебютиралият в петък трилър на Lions Gate Entertainment „Игра на нерви“, се озова на осма позиция в рамките на дебютния си уикенд, събирайки 9 млн. долара приходи. 

Последни новини
Още от Новини