Приходите на Pokemon Go удариха 10 млн. долара на ден

Според App Annie това е безпрецедентен успех

Снимка: Noriko Hayashi/Bloomberg Снимка: Noriko Hayashi/Bloomberg

Новата мобилна игра Pokemon Go генерира 10 млн. долара приходи всеки ден от iOS и Google Play по целия свят. Това сочат данни на App Annie, цитирани от Investor.bg.

Анализаторът на компанията Самир Синх, който следи Apple Store и Google Play, нарича това “безпрецедентен успех” в достигналата 36,9 млрд. долара индустрия с мобилни игри.

За сравнение Puzzle & Dragons - най-успешната пъзел игра в Япония - изненада индустрията, генерирайки по 3,75 млн. долара дневно през 2013. Supercell, разработчикът на Clash of Clans и Boom Beach, изкарваше по 6,3 млн. долара дневно миналата година от трите си игри взети заедно. Синх посочва още, че Пикачу не отнема от пазара на другите приложения, а по-скоро кара потребителите да плащат за неща, които преди не са съществували.

По думите на Синх данните на App Annie Intelligence показват, че Pokemon Go няма трайно и значимо влияние върху дневните приходи на другите игри в iOS и Google Play.

“Дневните приходи на другите игри се свиха за кратко след излизането на Pokemon Go, но бързо се възстановиха до предишните си нива за няколко дни”, коментира още той.

Данните на App Annie показват, че Mobile Strike, Clash of Clans и Candy Crush Saga не отбелязват значителен спад в дневните си приходи.

“Като цяло това не е особено изненадващо, тъй като по-голямата част от приходите на една игра идват от една малка част от потребителите”, пише експертът. “А тези играчи е малко вероятно да са ангажирани с няколко топ игри”. 

Последни новини
Още от Новини