Стейли: Присъствието ни в Европа е важно за континента

Джес Стейли, гл. изп. директор на Barclays

Офисите на Citigroup Inc., в ляво, централата на HSBC Holdings Plc в центъра и централата на Barclays Plc в дясно. Лондон. 21/6/2016. Photographer: Simon Dawson/Bloomberg Офисите на Citigroup Inc., в ляво, централата на HSBC Holdings Plc в центъра и централата на Barclays Plc в дясно. Лондон. 21/6/2016. Photographer: Simon Dawson/Bloomberg

Barclays предупреди, че британското решение да излезе от ЕС е увеличило риска от рецесия и може сериозно да навреди на глобалния бизнес на банката.

„Brexit ще бъде още един проблем, който ще изисква от нас да коригираме начина си на правене на бизнес в Европа, но съм убеден, че поради стойността, която носим на Европа, ще успеем да намерим начин заедно с британското правителство така, че Barclays да остане със съществено присъствие в Европа”, каза главният изпълнителен директор Джес Стейли в интервю за Bloomberg на 29 юли 2016.

Банката е подготвена да изнесе някои от лондонските операции работни места в други градове в ЕС, ако Великобритания изгуби паспортните права след вота за Brexit, каза Стейли в друг телефонен разговор.

Мениджърите посочиха три опции при евентуален неуспех на включването на паспортни права в сделката, когато Великобритания излезе от 28-членния блок, включително изграждане на съществуващо дъщерно дружество в ЕС като банката в Дъблин.

Финансовият директор Тушар Морцария обеща, че Barclays ще успее да изпълни финансовите си цели след Brexit и че повечето приходи от инвестиционно банкиране не са свързани с паспортното право.

На 29 юли Lloyds Bank оправда с несигурността около Brexit за съкращаването на 3000 работни и затварянето на 200 офиса.

Чуйте интервюто на Стейли за Анна Едуардс от Bloomberg във видеото.

 

Последни новини
Още от Новини