Какво се очаква от Twitter

Рина Хирананд, директор стратегии Social@Ogilvy

Съоснователят на Twitter Джак Дорси на конференцията на Allen & Co. в Сънвали, Айдахо на 6/7/2016. Photographer: David Paul Morris/Bloomberg Съоснователят на Twitter Джак Дорси на конференцията на Allen & Co. в Сънвали, Айдахо на 6/7/2016. Photographer: David Paul Morris/Bloomberg

Планът на Twitter да увеличи приходите от видеореклама, важна част от усилията на основателя Джак Дорси за съживяване на компанията ще отнеме повече време от очакваното, съобщи Bloomberg на 27 юли 2016.

Компанията включва повече видео от приложението си Periscope и други източници на стената на потребителите си.

Twitter обаче обяви във вторник, 26 юли, че продажбите в третото тримесечие ще бъдат по-ниски от очакванията отчасти защото рекламните долари от тези видеа все още няма да потекат. Това изпрати акциите на компанията с 12% надолу.

Ще отнеме време да се „отключат” бюджетите за видеораклама, защото компанията не е приключила с изграждането на технологията, нужна на рекламистите, каза Twitter. Продължава работата по създаване на точен метод за проверка кой е видял видео рекламата, наред с разработката на инструменти в помощ на рекламистите да избират аудитория и време на показване на кампаниите си. Ъпдейтите ще се готови „в следващите няколко тримесечия”, каза Twitter в писмо до акционерите, цитирано от Bloomberg.

Twitter сключи договори за стрийминг на повече спортни, политически и развлекателни видеоматериали в услугата си и смята да сподели приходите от свързаните с тях реклами с партньорите по съдържание. Сделките ще генерират приходи по-бързо, защото рекламистите ще купуват реклами за това съдържание както преди. Това обаче ще стане едва в края на третото тримесечие, каза главният финансов директор Антъни Ното.

"Ако искате да се развивате само на американския пазар – какво показва това на инвеститорите като перспективи за дългосрочен растеж?", попита Рина Хирананд, директор стратегии Social@Ogilvy в интервюто си за Bloomberg.

Чуйте целия коментар за Twitter във видеото.

 

Последни новини
Още от Новини