Извънредно от Япония: Десетки жертви при нападение с нож

Мъж, въоръжен с нож, нападна приют за инвалиди в град до Токио

Снимка: Kiyoshi Ota/Bloomberg Снимка: Kiyoshi Ota/Bloomberg

Най-малко 19 са убити и поне 20 други са ранени след като въоръжен с нож мъж извърши нападение срещу приют за инвалиди в град Сагамихара в покрайнините на Токио, Япония. Това предават местните новинарски агенции на 26 юли 2016 рано сутринта..

Японските медии пишат, че служителите на приюта са позвъняли на полицията в 14:30 часа местно време съобщавайки за въоръжен с нож мъж в околностите на приюта "Градината Цукуи Ямаюри". След това е влязъл в сградата и е започнал произволно да атакува хора. Младежът на около 26 години бе арестуван, след като се предаде сам на местната полиция.

Новинарската агенция NHK, пише, че мъжът е бивш служител в приюта. По най-различни сведения мъжът е крещял: "Ще отърва този свят от инвалидите".

 

Полицията в Сагамихара, град в префектура Канагава, която арестува 26-годишния нападател, бивш служител в центъра, който нападна, съобщи името му: Сатоши Уемацу.

Според властите Уемацу бил задържан в болница на 19 февруари, след като казал, че е готов да убива инвалиди. Освободен е на 2 март, поради подобрено състояние.

Масовите убийства са изключително редки случаи в Япония, където най-често нападателите използват хладно оръжие, поради трудностите за придобиване на огнестрелно.

Последното убийство в Сагахамира е отпреди 10г.

Последни новини
Още от Новини