Хилари Клинтън избра своя кандидат-вицепрезидент

Сенаторът от Вирджиния Тим Кейн ще бъде кандидат за вицепрезидентския пост

Снимка: Pete Marovich/Bloomberg Снимка: Pete Marovich/Bloomberg

Хилари Клинтън, която практически си осигури номинацията на Демократическата партия за президент на САЩ, избра сенатора от Вирджиния Тим Кейн за кандидат за вицепрезидентския пост, съобщава Investor.bg.

Клинтън съобщи в Twitter, че е избрала Кейн - "човек, посветил живота си да се бори за другите". Очаква се двамата заедно още днес да участват в предизборно събитие в Маями, Флорида, предаде Асошиейтед прес.

Кейн се смята за опитен политик с неопетнена репутация, отбелязва ТАСС. В официалната му биография се казва, че той е "един от 20-те човека в американската история, които през живота си са служили като кмет, губернатор и сенатор", предава БТА.

Цялата му политическа кариера е свързана с Вирджиния: бил е кмет на щатската столица Ричмънд, после вицегубернатор и губернатор на щата, а от 2013 го представлява в Сената. Член е на четири комисии в горната камара, включително за въоръжените сили и външната политика.

По образование Кейн е юрист, завършил е Харвард, говори испански. Жена му е министър на образованието на щата Виржиния, двамата имат три пораснали деца. 

Официално кандидатите на демократите за президентските избори ще бъдат утвърдени на конгреса във Филаделфия през следващата седмица. 

В интервю тази седмица Клинтън заяви, че макар Кейн, според собственото му признание, смята себе си за "скучен", тя няма нищо против. "Аз харесвам това у него", каза тя в интервю за CBS News.

"Той никога не е губил избори, беше кмет, губернатор и сенатор от световна класа и е един от най-високо уважаваните сенатори, които познавам", коментира тя. Клинтън го описва като "непреклонен оптимист, който вярва, че няма неразрешим проблем, стига да свършиш необходимата работа за решаването му". 

Последни новини
Още от Новини