Защо пазарите харесват повече Клинтън

Джереми Кук, гл. икономист на World First

Хилъри Клинтън, кандидат за номинацията на Демократическата партия за президент на САЩ. 5/9/2016.  Photographer: Susana Gonzalez/Bloomberg Хилъри Клинтън, кандидат за номинацията на Демократическата партия за президент на САЩ. 5/9/2016. Photographer: Susana Gonzalez/Bloomberg

Републиканецът Доналд Тръмп обяви в четвъртък вечерта /21 юли 2016/, че приема „с покорство и благодарност” номинацията на своята партия за президентските избори през ноември, представи програмата си и атакува отново съперницата си Хилъри Клинтън.

 

Тръмп обеща сигурност на Америка

Републиканецът Доналд Тръмп обяви в четвъртък вечерта /21 юли 2016/, че приема „с покорство и благодарност” номинацията на своята партия за президентските избори през ноември.

„Скоро престъпленията и насилието ще спрат”, каза в милиардерът в Кливланд, Охайо.

В дългата си реч той нарисува черна картина на състоянието на Америка и „опасностите”, които според него я дебнат. Тръмп представи себе си като антидот чрез способността си да казва истината срещу „внимателно подготвените лъжи” и „медийни митове”, съобщава АФП.

Подновявайки една от основните си теми в кампанията, Тръмп потвърди намерението си да построи „голяма и красива стена на границата, за да попречи на нелегалната имиграция и пренасянето на дрога към нашите общности”.

Каза, че афроамериканците и латиносите са особено засегнати от тези престъпления и незаконния труд и посочи убийствата, извършени от хора без документи в САЩ.

Доналд Тръмп, кандидат на Републиканската партия за президент на САЩ. Кливлънд, Охайо, 21 юли 2016. Photographer: Daniel Acker/Bloomberg

Безмилостен към Хилъри

Тръмп обвини Хилъри Клинтът и каза, че тя е донесла „смърт, разруха и слабост” като е поела американската дипломация, по-точно в либийската офанзива.

Каза, че „големият бизнес, медиите и големите донори се строяват” зад конкурентката му. „Тя е марионетка”, каза Тръмп.

"Той се опитва да пресъздаде Америка, която може би не е съществувала. Търси нова Америка, тази от миналото. Или тази, която мнозина мислят, че е съществувала едно време. Отговаря на това, което тревожи повечето хора", каза Марк Микелсън, председател на IMA Азия за Bloomberg.

 

Г-20

Ще чуем ли коментар на срещата на Г-20 през уикенда?

"На тези срещи обикновено се говори и се казва малко. Сега те имат възможността да кажат, че искат да станат глобална общност.

И да застанат срещу това, което говори Тръмп", каза Джереми Кук, гл. икономист на World First. 

Чуйте във видеото коментара му за предпочитанията на пазарите към кандидатите за президент на САЩ и какъв ефект би имал изборът на единия от тях върху валутите. Интервю за Bloomberg на 22 юли 2016.

 

 

 

Последни новини
Още от Новини