Brexit е възможност за Piaget

Филип Леополд-Мецгер, директор на Piaget

Piaget Emperador Coussin на Салона в Женева. Photographer: Pierre Virot/Bloomberg News Piaget Emperador Coussin на Салона в Женева. Photographer: Pierre Virot/Bloomberg News

Главният изпълнителен директор на Piaget Филип Леополд-Мецгер коментира последиците от излизането на Великобритания от ЕС - валутния курс и настроенията на потребителите, както и перспективите за ръстеж в Китай в интервю с Шери Ан от Bloomberg в Манхатън.

Piaget търси нови клиенти със старта на стоманения си мдел на цена под $10 000.

"Поевтинелият паунд винаги се възстановява. Това е краткосрочен ефект. Какво ще направим – докато паундът остава евтин, ще увеличим цените във Великобритания. Имаме политика на справедливи цени. Искаме цените да са сходни по цял свят", каза Леополд-Мецгер.

Чуйте цялото интервю във видеото.

Британската икономика се изправи пред „драматично влошаване” в навечерието на Brexit, когато бизнесът намали дейността си най-рязко след финансовата криза, съобщава Bloomberg.

Индексът на покупките на мениджърите, който съчетава моментна оценка на услугите и производството се понижи до 47,7 през юли – най-ниското ниво от април 2009 и под нивото от 50 пункта, който разделя растежа от свиването, съобщи Markit Economics в проучване, публикувано на 22 юли 2016.

Икономистите, следени от Bloomberg прогнозират ниво от 49. Делът на услугите, най-голямата част от икономиката, пада до 47,4.

Последни новини
Още от Новини