Леви от Publicis остава оптимист

Морис Леви, гл. изп. директор на Publicis

Морис Леви, гл. изп. директор на Publicis пристига на конференцията Allen & Co. LLC в Сън Вали, Айдахо на 8/7/2016. Photographer: David Paul Morris/Bloomberg Морис Леви, гл. изп. директор на Publicis пристига на конференцията Allen & Co. LLC в Сън Вали, Айдахо на 8/7/2016. Photographer: David Paul Morris/Bloomberg

Главният изпълнителен директор на компанията за маркетинг и реклама Publicis Group Морис Леви, преминаващ пред период на спрени договори на френската рекламна компания, прогнозира по-добри резултати през 2017, когато ще предаде жезъла на нов лидер след три десетилетия начело. Акциите на компанията се повишиха до тримесечно дъно, съобщава Bloomberg на 21 юли 2016.

Бизнесът „ясно ще се подобри” догодина в сравнение с 2016, каза Леви пред репортерите на брифинга на компанията, след като обявените резултати за второто тримесечие съвпаднаха с очакванията на анализаторите. Докато приходите растат, базираният в Париж  собственик на Leo Burnett и Saatchi & Saatchi остава засегнат от изтичане на клиенти и отлагане на кампании миналата година.

„Третото тримесечие ще бъде най-силно засегнато от загубата на договори миналата година”, каза Леви.

„Органичният ръст ще бъде слаб в третото тримесечие, но няма да е негативен”.

74-годишният Леви, който е главен изпълнителен директор на Publicis от 30 г. планира да се оттегли през 2017. Наследникът му ще бъде обявен вероятно между декември 2016 и февруари 2017.

Чуйте интервюто на Морис Леви от Париж за Каролин Конан от Bloomberg.

 

Последни новини
Още от Новини