Какъв е рискът за инвеститорите в Турция

Гари Грийнбърг, мениджър портфолио, Hermes Fund Managers

Пешеходец минава пред магазин за злато и ATM в Истанбул. 18/7/2016. Photographer: Ismail Ferdous/Bloomberg Пешеходец минава пред магазин за злато и ATM в Истанбул. 18/7/2016. Photographer: Ismail Ferdous/Bloomberg

Ръстът на икономиката на Турция е над 3%, което я постава в доста добра позиция сред развиващите се пазари дори и след опита за преврат на 15 юли 2016, смята Гари Грийнбърг, мениджър портфолио, Hermes Fund Managers. В интервюто си за Нейра Чехич от Bloomberg Лондон Грийнбърг каза, че за възможността да се отдели политиката от икономиката съществува само за инвеститорите с кратък времеви хоризонт - до една година.

"Ако обмисляте период от 3 до 5 години или повече, политиките на изпълнителното президентство, което май се задава, може да ви бъде затруднение".

"Пазарът е на 1,6 пункта надолу спрямо стандартното отклонение за развиващите се пазари. Самите развиващи се пазари не са много скъпи. Така че май евтин пазар в евтина категория показва потенциал", каза още Грийнбърг

Чуйте оценката му за страните от МИНТ – Мексико, Индонезия, Нигерия и Турция и къде е насочен интереса на неговата компания в момента.

Интервюто е във видеото.

 

Последни новини
Още от Новини