ИДИЛ пое отговорност за атаката във влака в Германия

Двама пътници са в критично състояние, един е леко ранен

Министърът на вътрешните работи на Бавария Йоахим Херман. Снимка: ThisWeekGermany, туитър Министърът на вътрешните работи на Бавария Йоахим Херман. Снимка: ThisWeekGermany, туитър

Четирима души бяха тежко ранени в понеделник вечерта в Бавария от млад афганистански бежанец, съобщи AFP. 17-годишният младеж нападна с нож и брадва пътниците във влака, преди да бъде застрелян от полицията. Нападението стана към 21:15 чaca на 18 юли в регионален влак между Тройхлинген и Вюрцбург.

Атаката бе осъществена четири дни след атентата в Ница, в който джихадистите от Ислямска държава поеха отговорността за смъртта на 84 души.

Във вторник, 19 юли Ислямска държава обяви чрез агенцията си Амак, че поема отговорността и за нападението във влака.

„Авторът на операцията, изпълнена с брадва в Германия е един от войниците на Ислямска държава. Той изпълни мисията си в отговор на призивите за удар по страните от коалицията, която се бие с Ислямска държава”, написа ДАЕШ.

В понеделник вечерта, малко след нападението във влака министърът на вътрешните работи на германската провинция Бавария Йоахим Херман каза, че афганистанският бежанец е живял известно време в Оксенфурт.

Двама от ранените са в критично състояние, един е леко ранен. Много пътници са в шок.

Германия прие над 1 млн. бежанци през 2015.

Последни новини
Още от Новини