Какви са тревогите на инвеститорите за Турция

Карстен Никел, ст. вицепрезидент Teneo Intelligence и Йозан Озкурал, управляващ партньор Tanto Capital Partners

Клиенти и търговец в магазин за злато. Истанбул, 17 юли 2016.  Photographer: Ismail Ferdous/Bloomberg Клиенти и търговец в магазин за злато. Истанбул, 17 юли 2016. Photographer: Ismail Ferdous/Bloomberg

Какви са настроенията сред инвеститорите след потушаването на неуспешния опит за преврат в Турция? Каква е главната цел на Ердоган и  къде е реалният риск според пазарите? Коментар за Анна Едуардс и Манъс Крани от студиото на Bloomberg в Лондон на Карстен Никел, ст. вицепрезидент Teneo Intelligence и Йозан Озкурал, управляващ партньор Tanto Capital Partners на 18 юли 2016.

"Крайната цел на Ердоган не се е променила – да промени Конституцията на Турция, за да превърне страната в президентска република и да съсредоточи политическата власт към себе си. Това е дългосрочната му цел. Събитията от петък вечерта му помогнаха", казва Никел.

"Неизбежно е пазарите да отчетат краткотраен хаос, турската лира и деноминираните в турски лири активи ще пострадат. Трябва обаче да гледате дългосрочно при инвестиции в Турция, като нас", смята Озкурал.

Чуйте цялото интервю във видеото.

Вижте как изглеждаше Истанбул ден след опита за преврат.

Последни новини
Още от Новини