Ислямска държава пое отговорността за кървавата драма в Ница

Оланд преразглежда с шефовете по сигурността всички възможности за отговор на нападението

Снимка: Luke MacGregor/Bloomberg Снимка: Luke MacGregor/Bloomberg

Терористичната организация ИДИЛ пое отговорността за кървавия атентат в Деня на Бастилията във Франция, това се казва в декларация, публикувана тази сутрин в един от сайтовете на джихадистите, пише Investor.bg.

Четирима от обкръжението на атентатора са били арестувани от полицията тази сутрин (16.07.2016). 

31-годишният Мохамед Лахуаедж Бухлел, който е от тунизийски произход и е работил като доставчик в Ница, се вряза с камион в тълпа, празнуваща Деня на Бастилията, отнемайки живота на 84 души и ранявайки още 202. Четири деца остават в критично състояние, коментира ABC News.

Терористичната организация обяви, че поема отговорността, докато френският президент Франсоа Оланд е на среща по сигурността и отбраната в Париж. Очаква се по време на срещата с шефовете по сигурността Оланд да преразгледа всички опции за отговор на нападението.

Междувременно стана ясно, че са задържани четирима мъже от близкото обкръжение на запозодрения атентатор, предаде AFP в събота, цитирайки информация от разследващите. Арестуваната в петък бивша съпруга на 31-годишният мъж от Тунис също все още е задържана. Според Ройтерс обаче в събота са арестувани трима, а не четирима мъже.

Последни новини
Още от Новини