Tesla давай най-малко за реклама

Американският производител на електрически коли Tesla заделя 6 долара на продаден автомобил

Tesla Motors - David Paul Morris/Bloomberg Tesla Motors - David Paul Morris/Bloomberg

Автомобилните компании разполагат с огромни бюджети за реклама, чрез които анонсират и промотират своите продукти. Анализ на Global Equities Research, публикуван от Teslarati, разкрива кои производители харчат най-много за реклама и кои заделят най-малко.

Както може да се очаква, с най-високи разходи за реклама са производителите на луксозниавтомобили. Първенец е британската марка Jaguar, която заделя по 3 325 долара от продажната цена на всеки свой автомобил.

След нея се нарежда Lincoln с 2 550 долара, а на трето място е подредена Fiat (2 158 долара). През последните няколко години италианската компания стартира мащабно обновяване на гамата си модели, което вероятно налага по-голям бюджет за реклама. В топ 5 присъстват още Lexus и Cadilac.

С най-ниски разходи за реклама е американският производител на електрически коли Tesla - само по 6 долара на продаден автомобил. В топ 5 на долната част на класацията попадат още Toyota, Honda, Porsche и Smart.

Средната сума за автомобилния сектор е 1 000 долара, предава Investor.bg.

„Някои марки автомобили са се доказали във времето и не се нуждаят от мащабна реклама. Голямата изненада тук е новоизлюпената компания Tesla, която за кратък период от време и без много разходи успя да си изгради отличен имидж", коментират от Global Equities Research.

Последни новини
Още от Новини