Тереза Мей е новият премиер на Великобритания

Новата Желязна лейди обеща да се бори с нарастващите несправедливости в британското общество

Снимка: Simon Dawson/Bloomberg Снимка: Simon Dawson/Bloomberg

Тереза Мей вече е новият премиер на Великобритания, предава Ройтерс. На церемония в Бъкингамския дворец кралица Елизабет II официално ѝ връчи мандат за съставяне на правителство, съобщава Investor.bg.

В първата си реч като министър председател на Великобритания Тереза Мей обеща да се бори с нарастващите несправедливости в британското общество и да управлява за “бедните и маргинализираните”, като създаде “съюз между всички граждани”.

Тя посочи пред журналистите след церемонията при кралицата, че ще взема решения въз основа на интересите на затруднените семейства, а не на богатото, “привилегировано малцинство”.

“Когато започнат сериозните разговори (за излизането на страната от ЕС – бел.ред.), ние ще мислим не за силните, а за вас. Когато става въпрос за данъци, ще се даде приоритет не на богатите, а на вас. Ще направим всичко възможно да помогнем на всички”, коментира тя.

Тереза Мей каза още, че ще върви по стъпките на Дейвид Камерън и ще води политика за обединение на нацията с цел запазване съюза между Англия, Шотландия, Уелс и Северна Ирландия.

Вижте състава на новото правителство на Великобритания.

Последни новини
Още от Новини