LG Display вижда светлина в тунела

Южнокорейската компания очаква по-добра втора половина на годината

Снимка: SeongJoon Cho/Bloomberg Снимка: SeongJoon Cho/Bloomberg

Южнокорейската компания LG Display вижда признаци на подобрение в производството и продажбите на дисплеи и очаква да се представи по-добре през втората половина на годината, заяви главният изпълнителен директор на фирмата Хан Санг-бьом, цитиран от Ройтерс.

“Има сигнал, че нещата се променят малко в края на второто тримесечие“, коментира той пред репортери по време на събитие за медии. Въпреки това не разкри повече подробности по въпроса.

По думите му компанията очаква по-добра втора половина на годината.

Производителите на дисплеи се борят със спада на цените през последните тримесечия, което се дължи на по-слабите продажби на потребителска електроника, като смартфони и телевизори. Но има надежди, че лошата серия е към края си, тъй като през юни цените на екраните за телевизори, таблети и монитори са се покачили според компанията за проучвания IHS.

LG няма да удари скоро дъното. Компанията, която е най-големият производител на течнокристални дисплеи (LCD), очаква да отчете 96% спад в оперативната печалба за периода април-юни до 18 млрд. вона (15,72 млн. долара), сочи средната прогноза на анкетирани от Thomson Reuters анализатори.

Слабите продажби на ключови клиенти като Apple също са допринесли до голяма степен за това свиване на резултатите на LG Display. Компанията ще отчете своите финансови резултати за второто тримесечие на 27 юли.

Последни новини
Още от Новини