Делян Добрев иска пълна приватизация на Белене

Коментарът дойде след искането на БСП да бъде възобновено строителството на централата

Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

За пълната приватизация на предприятието АЕЦ "Белене" се обяви бившият енергиен министър и настоящ депутат от ГЕРБ Делян Добрев. Неговият коментар беше направен след искането на БСП да бъде възобновено строителството на централата, съобщава Dnes.bg.

"На мен лично ми се струва, че чистият вариант, с отделянето на предприятието "Белене" в отделно дъщерно дружество и пълна приватизация на предприятие "Белене" през Агенцията по приватизация, е най-удачният вариант", коментира Добрев. Собственик на предприятието е Националната електрическа компания. 

Отмяната на решението на Народното събрание, с което беше сложена точка на проекта, е един от вариантите, по които работи правителството, посочи още бившият енергиен министър. Той беше категоричен, че се търси най-добрата възможност за страната.

Добрев изтъкна, че ако се търси частен инвеститор, това трябва да стане именно чрез приватизация на "Белене".

"При тази процедура по приватизация минималната цена, която трябва да търсим, е тази, която до момента сме похарчили за проекта – около 1,5 млрд. лв, плюс ангажимент да бъде разплатено оборудването”, коментира Добрев.

Последни новини
Още от Новини