10 жертви във влакова катастрофа в Южна Италия

Медиите докладват за най-малко 10 загинали и множество ранени след челен сблъсък в Пулия

Местоположението на катастрофата Източник: The Guardian Местоположението на катастрофата Източник: The Guardian

Два влака са се ударили челно в Южна Италия. Загинали са най-малко 10 и десетки други са ранени, предаде Guardian. 

Говорител на пожарната каза, че двете композиции са се сблъскали по средата на маслинена леха. От полицията казаха, че инцидентът се е случил на права отсечка между градовете Корато и Андрия. Те се намират на "ахилесовото сухожилие" на Ботуша. 

Въздушна снимка от мястото на катастрофата показва, че двата пътнически влака са с напълно разбити предни части, като отломки има и от двете страни на релсите. Двата 4-вагонни влака са пътували на една двойка релси и са се сблъскали около 13:30 българско време. 

Националната полиция и карабинерите не дават моментни данни за степента на катастрофата. Докладите посочват, че спасителните работници продължават да изваждат жертви от мястото на катастрофата, включително и малко дете, което е било транспортирано до болница с хеликоптер. Видеокадри показват линейки, които пристигат на мястото с още спасителни работници. 

Премиерът Матео Ренци изпрати съболезнованията си на семействата на жертвите. "Няма да спрем докато не се изясни какво се е случило", каза той на репортерите. 

Очаквайте подробности!

Последни новини
Още от Новини