Озбърн търси подкрепа от Wall Street

Засилването на връзките с нашите най-големи търговски партньори вече е най-висок приоритет

Снимка: Ian Waldie/Bloomberg News Снимка: Ian Waldie/Bloomberg News

Британският министър на финансите Джордж Озбърн ще се срещне с някои от най-големите инвеститори от Wall Street в Ню Йорк, за да ги призове да не изоставят Великобритания въпреки Brexit, предаде Investor.bg.

Референдумът за излизането на Великобритания от ЕС доведе до най-ниското равнище на паунда спрямо долара от 31 години насам. Много инвеститори предупредиха, че Великобритания е изложена на години на несигурност, засягащи области от търговията до инвестициите.

"Макар че решението на Великобритания да напусне ЕС очевидно представя икономически предизвикателства, сега трябва да направим всичко по силите си, за да превърнем Великобритания в най-привлекателното място за правене на бизнес в целия свят", се казва в изявление на Озбърн, който подкрепяше оставането в ЕС.

"Засилването на връзките с нашите най-големи търговски партньори вече е най-висок приоритет... моето послание е, че Великобритания може да напуска ЕС, но не напуска света", добави той, посочвайки, че страната ще продължи да подкрепя свободната търговия, демокрацията и сигурността и ще е по-отворена към света от всякога.

Озбърн заяви в статия в Wall Street Journal, че иска да засили търговските връзки със САЩ, Канада и Мексико. Великобритания и САЩ са най-големите чуждестранни инвеститори във всяка от двете страни, посочи британския финансов министър.

Последни новини
Още от Новини