Незаконно сметище до Варна

Проблемът е от години, а общинските власти не могат да се справят

Снимка: БНТ Снимка: БНТ

Незаконно сметище до стария хлебозавод във Варна и до най-голямата хранителна борса в града крие рискове за жителите на морската столица. Оказва се, че проблемът е от години, а общинските власти не могат да се справят, съобщи БНТ.

Сметището е образувано на мястото, определено за контейнери и казани за боклук. Без притеснение там се изхвърлят и битови, и строителни отпадъци. В летните жеги се засилва неприятната миризма. 

Пред камерата възрастен мъж изпразва контейнер за боклук сред другите отпадъци. На въпрос защо си изхвърля боклука на това място, той казва „Сума ти народ го хвърля“. Жители от съседни къщи казват, чекамиони и микробуси също идват, за да изхвърлят отпадъци.

Сметището е близо до най-голямата хранителна борса в града и крие риск от зарази. То е и на метри от стария хлебозавод във Варна. Шофьорите, които превозват жито, спират в непосредствена близост до него. „От години е така“, казват шофьорите.

Бунището е на територията на район „Младост“. Христо Христов, кмет на района, казва, че е бил назначен човек, който да следи площадката, но сметосъбиращата фирма не може постоянно да държи свой служител там. 

Последни новини
Още от Новини