Анимация оглави боксофиса в Северна Америка

“Сами вкъщи“ събра 103,2 млн. долара за уикенда

Снимка: www.thesecretlifeofpets.com Снимка: www.thesecretlifeofpets.com

Семейният филм “Сами вкъщи“ на Universal Pictures оглави боксофиса в Северна Америка в рамките на дебютния си уикенд по кината, отбелязвайки петата поредна седмица, в която анимация стои начело на класацията на най-гледаните филми в САЩ и Канада, пише Bloomberg.

Лентата на филмовото подразделение на Comcast събра 103,2 млн. долара, обяви ComScore. Сумата надмина прогнозите и сложи край на продължилата цял месец доминация на продукцията на Walt Disney “Търсенето на Дори“. Единствената нова премиера, комедията на 20th Century Fox “Майк и Дейв си търсят гаджета“, събра 16,6 млн. долара и се класира на четвърта позиция.

“Легендата за Тарзан“ и „Търсенето на Дори“ се озоваха на второ и трето място с приходи съответно от 20,6 млн. долара и 20,4 млн. долара.

Пет от десетте топ филма тази година са анимации или компютърно генерирани семейни продукции.

„Сами вкъщи“ е дело на Illumination Entertainment на Universal, което стои и зад успешния проект „Миньоните“. Universal иска да засили своето присъствие в света на анимацията, като предложи 3,8 млрд. долара за придобиването на DreamWorks Animation.

Очакваше се „Сами вкъщи“ да събере 79 млн. долара според BoxOfficePro.com, докато Box Office Analyst очакваше 85 млн. долара. Филмът получи 75% положителни ревюта в сайта RottenTomatoes.com. 

Последни новини
Още от Новини